zelf bloeddruk meten
Zelf je bloeddruk meten Gezondheidsnet.
Bij sommige mensen is de bloeddruk tijdens het meten in de huisartsenpraktijk erg wisselend. Vaak kan je huisarts goed inschatten of het voor jou nuttig is om je bloeddruk zelf te meten. Onder en boven. De bloeddruk bestaat uit twee waarden: de bovendruk en de onderdruk.
Zelf bloeddruk meten Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Na vergelijken met de spreekuurbloeddruk zal blijken dat het zelf meten periodiek herhaald moet worden; men kan dan volstaan met enkele dagen meten voorafgaande aan de controles. Bij grote verschillen wordt het beleid gebaseerd op de veelal zelfgemeten laagste bloeddruk.
Hoe zelf je bloeddruk meten?
Hierdoor krijgt men onterecht een hogere bloeddruk voorgespiegeld dan daadwerkelijk het geval is. Zelf uw bloeddruk meten kan met behulp van een bloeddrukmeter. Wij verkopen alle soorten bloeddrukmeters die het thuis meten van de bloeddruk zeer eenvoudig en betrouwbaar maken.
Ik wil zelf thuis mijn bloeddruk meten Thuisarts.
Als u de bloeddruk thuis meet, zijn de waarden vaak wat lager gemiddeld 5 punten lager dan als de bloeddruk bij uw huisarts wordt gemeten. Bij sommige mensen is de bloeddruk thuis opvallend veel lager dan bij de huisarts ook als we uw bloeddruk op de praktijk met uw eigen bloeddrukmeter meten. Het kan dan gaan om mensen die gespannen zijn bij doktersbezoek, soms zonder dat ze dit zelf merken.
Zelf uw bloeddruk meten PlusOnline.
Dit geldt ook als u al een hart of vaatziekte hebt of medicijnen slikt voor een hoge bloeddruk. Bij sommige mensen is de bloeddruk tijdens het meten in de huisartsenpraktijk erg wisselend. Vaak kan de huisarts goed inschatten of het voor u nuttig is om uw bloeddruk zelf te meten.

Contacteer ons

Resultaten voor zelf bloeddruk meten