witte jassen hypertensie
Hoge bloeddruk witte jassen syndroom? OptimaleGezondheid.com.
Kort door de bocht is het witte jassen syndroom een mooie naam voor het feit dat je bang bent voor de dokter. Je boerenverstand zegt je dat het feit dat je naar de dokter gaat, er wel iets mis met je moet zijn.
Diagnose van hoge bloeddruk.
Witte jassen hypertensie is het optreden van hoge bloeddruk door de aanwezigheid van de arts. Het omgekeerde treedt ook op: sommige mensen hebben een normale bloeddruk bij de arts terwijl in het dagelijkse leven sprake is van hypertensie. Er zijn twee mogelijkheden bij gemaskeerde hypertensie.:
Bloeddruk, hoog.
Daarom wordt de diagnose hypertensie niet gesteld op grond van een enkele bloeddrukwaarde, maar pas wanneer meerdere malen op verschillende dagen een te hoge bloeddruk wordt gemeten. Bij sommige mensen gaat de bloeddruk sterk omhoog door het meten in de spreekkamer: we spreken dan van witte-jassen-hypertensie.
Witte-jassen-hypertensie geen onschuldig fenomeen.
Gemaskeerde hypertensie niet gelijk verdeeld over de wereld. Het lijkt er steeds meer op dat ambulante bloeddrukmeting een beter beeld van de bloeddruk van een patiënt geeft dan een meting bij de dokter. Maar de verschillen tussen beide methodes zijn wereldwijd niet hetzelfde, blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Wittejassenhypertensie vaststellen in half uurtje Huisarts Wetenschap.
Bloeddruk meten zonder wittejasseneffect. Ondertussen is een aantal manieren van serieel, automatisch meten onderzocht: de dertig-minutenmeting met elke vijf minuten een meting door een 24-uursbloeddrukmeter, de serieel automatische praktijkmeting met vijf metingen in vijf tot tien minuten, en de verkort serieel automatische praktijkmeting.
Spreekuur of witte-jas-hypertensie Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Terug naar boven. Dames en Heren., Hoewel in ons land nog slechts een deel van de artsen een witte jas draagt bij het werk, is de term witte-jas-hypertensie nog steeds heel gangbaar om een bepaalde bloeddrukreactie bij patiënten aan te duiden.
Lagere bloeddruk zonder witte jassen Gezondheidsnet.
Lagere bloeddruk zonder witte jassen. Ilona Meernik Nieuwsbericht van: 29-03-2011 Gewijzigd op: 09-12-2016. NIJMEGEN Als dokters de bloeddruk van patiënten meten zonder daarbij zelf aanwezig te zijn, is de uitkomst veel betrouwbaarder. Dat blijkt uit onderzoek dat het Universitair Medisch Centrum St Radboud maandag heeft gepubliceerd.
Het witte jassen syndroom.
Hij vond het duidelijk geval van witte jassen syndroom. Ik heb dmv eigen bloeddrukmeter bewezen geen bijzonder hoge bloeddruk te hebben maar ben intussen al 3/4 jaar bezig om alle medicijnen te minderen. Ik moet zowat op mijn knieën, heb nu nog een minimale dosering en nog steeds lage bloeddruk.
Spreekuur of witte-jas-hypertensie Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
De term witte-jas-hypertensie suggereert dat de betrokken personen zonder witte jas in de buurt normotensief zijn. Dat kan soms zo zijn, maar dit is heel vaak ook niet het geval. De term heeft in de literatuur en in de praktijk heel vaak betrekking op personen die wel degelijk hypertensie hebben, maar bij wie door de arts nog hogere waarden worden gemeten, zoals onze patiënten A en C laten zien.

Contacteer ons

Meer resultaten voor witte jassen hypertensie