bloedruk
Bloeddruk Informatie over hoge en lage bloeddruk.
Het is daarom raadzaam om de bloeddruk bij vermoeden van een te hoge of lage bloeddruk periodiek te laten meten bij de huisarts. Meer informatie daarover is te vinden bij het onderdeel bloeddruk meten. 2012 Bloeddruk.net Privacy Policy Disclaimer Links BMI calculator.
Bloeddruk meten Alles over bloeddruk-waarden A.Vogel.
Zijn schommelingen in de bloeddruk normaal? De bloeddruk van gezonde mensen schommelt. Zo is de bloeddruk in de ochtend en avond vaak wat lager dan s middags. De bloeddruk stijgt bijvoorbeeld door lichaamsbeweging en praten. Ook stemmingen hebben invloed op de bloeddruk.
6 tips bij hoge bloeddruk Gezondheidsnet.
Wie aan matige hypertensie lijdt, kan de inname van medicatie uitstellen door geregeld te sporten. Is de bloeddruk sterk verhoogd, dan zal lichaamsbeweging het effect van de geneesmiddelen versterken. Drie keer per week gedurende twintig minuten stevig stappen of fietsen volstaat om de bloeddruk te normaliseren.
Wat is een hoge bloeddruk? Gezondheidsplein.nl.
Wij leggen uit hoe hoge bloeddruk ontstaat en wanneer je van een hoge bloeddruk kan spreken. Ook geven we tips over hoe je je bloeddruk onder controle kunt houden. Hoe ga je goed om met medicatie bij een hoge bloeddruk?
Wat is een normale bloeddruk? OptimaleGezondheid.com.
Als je bloeddruk normaal is rond de 120/80, moet je het tenminste om de 2 jaar of frequenter laten controleren zoals je dokter het heeft voorgesteld. Als je bloeddruk bijna te hoog is prehypertensie genoemd systolische bloeddruk tussen 120 en 139 of een diastolische bloeddruk van 80 tot 89 moet je het tenminste elk jaar of vaker laten controleren.
Bloeddruk Wikipedia.
De bloeddruk of tensie is de vloeistof druk in het slagadersysteem. De bloeddruk wordt weergegeven door middel van twee kengetallen, de systolische druk of bovendruk en de diastolische druk of onderdruk, gescheiden door een schuine streep, bijvoorbeeld RR Riva-Rocci 1 120/80 mmHg.
Bloeddruk, wat is dat eigenlijk? Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Hoge bloeddruk veroorzaakt geen pijn en doorgaans treden er ook geen klachten op die ons op tijd waarschuwen. Integendeel, hoge bloeddruk is dikwijls een stille" dreiging" omdat veel mensen zich ondanks die hoge bloeddruk nog jarenlang gezond en vitaal voelen.

Contacteer ons

Op zoek naar bloedruk?