hogebloeddruk
Een hoge bloeddruk.
Een bloeddruk met een bovendruk hoger dan 140 mm Hg heet hoge bloeddruk of hypertensie. Dit komt veel voor: 60% tot 70% van de 70-plussers heeft een hoge bloeddruk. Bij 80-plussers kan de normale bloeddruk hoger liggen. Bij 80-plussers is er sprake van een hoge bloeddruk bij een bovendruk hoger dan 160 mm Hg.
Hoge bloeddruk Belgische Cardiologische Liga.
Van hoge bloeddruk is pas sprake wanneer uit meerdere metingen blijkt dat de bloeddruk de aanvaardbare waarden overschrijdt. Bij volwassenen spreekt men van hoge bloeddruk wanneer de systolische druk voortdurend 140 mmHg is en/of de diastolische druk permanent 90 mmHg bedraagt.
Hoge bloeddruk Maastricht HartVaat Centrum.
Home Aandoeningen Hoge bloeddruk hypertensie Hoge bloeddruk. Wat is hoge bloeddruk? Hoge bloeddruk of hypertensie is de belangrijkste risicofactor voor hart en vaatziekten. Ongeveer 25% van de volwassen bevolking heeft hoge bloeddruk; veel van hen hebben hier geen weet van of hebben een bloeddruk die onvoldoende onder controle is.
Nieuwe richtlijnen hoge bloeddruk UZ Leuven.
Op het jaarlijks congres van de European Society of Cardiology in Amsterdam werden afgelopen week de nieuwe richtlijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk voorgesteld; de richtlijnen werden opgesteld door een werkgroep, samengesteld uit specialisten van de Europese vereniging voor cardiologie en de Europese vereniging voor hypertensie.
Hoge bloeddruk Interne geneeskunde. search. menu. close. eye. search. search.
De bloeddruk is de kracht waarmee het bloed tegen de wanden van de bloedvaten wordt gepompt. Voor een volwassene is een bovendruk van 140 en een onderdruk tot 90 een normale bloeddruk. Duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen wijzen op een hoge bloeddruk.
Ik heb hoge bloeddruk Thuisarts.
Kan hoge bloeddruk kwaad? Hoge bloeddruk is geen ziekte, maar langdurig hoge bloeddruk geeft wel een verhoogde kans op hart en vaatziekten bijvoorbeeld een beroerte, nierschade of een hartinfarct. Het is wat we noemen een risicofactor voor hart en vaatziekten.
Ik heb een hoge bloeddruk en wil gaan sporten / bewegen.
Wanneer je begint met bewegen, bouw dit dan rustig op. Zo kan je lichaam wennen aan de inspanning en kan het de bloeddruk daarop aanpassen.; Na de inspanning kan een te lage bloeddruk optreden, dus zorg altijd voor een goede cooling-down.;
6 tips bij hoge bloeddruk Gezondheidsnet.
Nicotine jaagt de arteriƫle bloeddruk de hoogte in en beschadigt de slagaders. Wie tien sigaretten per dag rookt, heeft liefst 24, maal meer kans om hypertensie te krijgen. CVA: een beroerte. Wat is een hoge bloeddruk? Zelf je bloeddruk meten.
Hypertensie Wikipedia.
Indien het risicoprofiel ongunstig is, bij zeer hoge bloeddrukken en in geval van orgaanbeschadiging door de bloeddruk, herhaalt men de metingen in een kortere periode. Metingen van de bloeddruk door de patiƫnt thuis zijn een waardevolle bron van informatie voor de arts.

Contacteer ons

Op zoek naar hogebloeddruk?